Kolego ja do smazenia uzywam tego http://www.sfd.pl/sklep/Z_pozostalych_firm..._Bezkaloryczny_olej_do_sma%c5%bcenia-opis914.html stosuje ten produkt od 3 lat od kiedy przeszedlem na redukcje i uzywam go po dzien dzisiejszy
Olej rzepakowy nie jest jedynym dostępnym źródłem tłuszczów. Masz o wyboru wiele innych i przy okazji lepszych np. do smażenia. W tym celu warto wybrać olej kokosowy, masło klarowane, smalec, czy oliwą z oliwek. https://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia Ryby wędzone okazyjnie jak najbardziej można zjeść. Bazować polecam na [...]
Skąd pomysł, ze mięso nie wchłonie tluszczu użytego do smażenia? Chude na pewno wchłonie, więc liczyc trzeba. Inaczej gdy smażysz np karkówkę, z niej się co nieco wytopi i w sumie do smazenia nie trzeba dodawac tłuszczu.
Do smażenia to lepszy będzie kokosowy albo masło klarowane (łatwo samemu zrobić w domu albo do kupienia gotowy np. w Biedronce). To fajnie, że masz już piłkę. Też czekam na pomiary (bardziej niż na swoje ;-D).
na oliwie też można, ale umiarkowanie najlepsze do smażenia są oczywiście tłuszcze najbardziej stabilne, czyli tam gdzie jest najwięcej nasyconych - olej kokosowy, masło (najlepiej do smażenia wziąć ghee, czyli masło sklarowane), smalec (najlepiej barani lub gęsi) można też roztopić łój wołowy i na tym smażyć
[...] opcji "jajecznica". Jak usmażysz filet bez tłuszczu, to po smażeniu będzie miał tyle samo kcal. Jak smażysz go na tłuszczu, to wliczasz też ilość tłuszczu, którą użyłeś do smażenia. Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2019-06-22 16:00:51 Czyli każdy produkt po każdej obróbce (gotowanie, smażenie, pieczenie) zawsze ma tyle samo kalorii mimo, ze [...]
do smażenia lepszy bedzię PAM. Bo żaden z wyżej wymienionych olejów to nic dobrego, jeśli musisz sobie czymś smarować to masło extra 82% tłuszczu np mlekovita, zamiast musli kup sobie płatki owsiane i owoce suszone a najlepiej orzechy. Chleb ciemny pełnoziarnisty z mąki żytniej, Mleko to laktoza a laktoza to cukier który na redukcji nie jest [...]
[...] zjeść na śniadanie ale nie będę ich piekł razem z plackami owsianymi, tylko tak normalnie. Bo już piekłem razem z plackami ale mnie nie smakują w tych plackach. Za to do smażenia dam mniej oliwy. Co do twarogu i oleju lnianego, czy dużo ma go być ? (olej lniany mam kupiłem kiedyś do ramen takiej potrawy, także nie ma problemu) I to, że ten [...]
Z tego co mozna dowiedziec sie na forum to oliwy z oliwek do smazenia sie raczej nie uzywa. Polecane do tego sa najlepiej olej kokosowy, moze byc tez maslo klarowane albo smalec. Poczytaj: http://potreningu.pl/diety/artykuly/2146/ranking-najlepszych-tluszczow-do-smazenia
[...] - margaryna- out- zamień na masło - nabiał- nie jedz odtłuszczonego, to wersja bardziej przetworzona która pozbawia nabiał wartości - olej rzepakowy jeśli służy Ci do smażenia zamień na masło, smalec lub olej kokosowy- ten nie nadaje się do obróbki cieplnej Na takiej diecie daleko nie zajdziesz. Nie bój się jeść. Jedząc nawet 1800 kcal ale [...]
Laura Ja na plecy nie narzekam,klata faktycznie słaba ale własnie takie zmiany treningu mogą pomóc czasem ruszyć słabsze partie. jak by nie patrzec teraz trenuje ją troche częściej niż raz na 7 dni. jak dorzuce jeszcze troche kcal to planuje zrobić priorytet na klate i tricepsy więc wtedy bedzie nawet 2x w tyg klata ;D Dzisiaj 30min cardio i [...]
Do smazenia uzywaj tluszczow stalych, jak np smalec, ew. PAM, lub w przypadku krotkiego smazenia oliwa z oliwek rafinowana. Do picia czy surowek, oliwa z oliwek extra vigrin, olej lniany, oczywiscie w zaleznosci od proporcji kwasow tluszczowych w diecie.
Najlepszym pomysłem będzie położenie patelni na wagę i wlanie potrzebnej ilości oliwy do smażenia. Wtedy będzie wiadomo ile oliwy znalazło się na patelni i ile należy wpisać w dziennik żywieniowy. Jeśli zostaje Ci oliwa na patelni, to wlewaj jej mniej lub cały tłuszcz z patelni wlej na danie, ewentualnie zważ ile zostało. Ja po prostu smażę na [...]
rzepakowy ? najlepszy olej do smazenia ? co do pangi to ... ja sie tym nie przejmuje, jem od czasu do czasu, co prawda jak mam wybor to kupie mintaja, ale panga dla odmiany tez czesto wpadnie.
[...] sklepowe, puszka sardynek w pomidorach, cała kalarepa 4. Filety z flądry bałtyckiej, naleśniki z jagodami: borówki leśne + ciasto (4 jaja, wiórki kokosowe, olej kokosowy do smażenia), cała kalarepa 5. Filet z tilapii, masło, cała główka sałaty, kilka rzodkiewek NAPOJE: kombucha robiona na herbacie zielonej z pigwą, przefiltrowana woda,herbata [...]
[...] KURCZAK 240g + MAKARON RAZOWY BIO 100g 4 posiłek: TWARÓG 235g + J.NATURALNY 250g + OWSIANE 50g + KAKAO 1g 5 posiłek: JAJO 4szt + CHLEB RAZOWY 60g dodatkowo: 7g SMALEC (do smażenia) Jako, że ostatnio miałem lekkie załamanie moim wyglądem (o czym wam wspominałem) to teraz staram się mega czysto jeść. Nie dodaje już nawet tych 20g ketchupu do [...]
Aż dziwne, bo wygląda na wartość ok 90cm, ale to nieistotne. Możesz smażyć na oliwie. Szczególnie produkty, które nie wymagają dłuższego smażenia. Np jaja, mięso w kostkę, rybę, podsmażenie ziemniaków, warzywa, itp. Jednak najlepsze będą masło klarowane, smalec i olej kokosowy. [...]
[...] INTERWAŁY : Niedziela 30min docelowego treningu interwałowego + rozciąganie SUPLE: Bez zmian. PS. Co sądzicie o Oleju kokosowym? Od 3tygodni stosuję go jako zamiennik do smażenia i nie jest najgorzej. Jakościowo i zdrowotnie lepiej smażyć na nim czy na oliwie z oliwek ? Bo z tego co czytam po necie to zdania są podzielone, a jakie są wasze [...]